۷ دی ۱۳۹۳، ۱۲:۱۶

توجه به پزشکی اجتماعی و جامعه شناسی سلامت راه تحقق طرح تحول سلامت

توجه به پزشکی اجتماعی و جامعه شناسی سلامت راه تحقق طرح تحول سلامت

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: اگر می خواهیم طرح تحول سلامت موفق شود باید مسئله اجتماعی شدن سلامت و مسئله فرهنگ و رفتار و تغییر در سبک زندگی و...در حوزه فرهنگ سلامت را هم مورد توجه قرار دهیم .

به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر علی ربیعی در مراسم رونمایی از پانصدمین شماره روزنامه سپید و هفته نامه سلامت  که در سالن همایش های برج میلاد و با حضور مسئولین و دست اندرکاران حوزه سلامت برگزار شد گفت : امروز وظیفه داشتم که در این نشست حضور داشته باشم. از آنجاییکه  روزنامه نگار بودم و نیز به جهت تکریم از رسانه ها  .

وی تصریح کرد: امروز  رسانه یک جامعه  است . امروز با مفهوم رسانه شهروندی و ...  مواجه هستیم  و رسانه فقط فرستنده یک پیام پیام نیست و یک تبلیغات در اختیار دولتها نیست.

وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی افزود: مسئله امروز ما ارتباطات سلامت است . بحث ارتباطات سلامت امروز یک موضوع بسیار مهم است  از سوی دیگر  ارتباط بین ذی نفعان جامعه سلامت و فرهنگ سلامت نیز دارای اهمیت  است .

وی افزود : معتقدم بهداشت اجتماعی ، به مفهوم جامعه توجه دارد و بحث مطبوعات و رسانه نیز یک مبحث اجتماعی است و تنها یک ناقل ساده پیام نیست .

ربیعی گفت: بیش از 70 درصد پیامدهای نظام سلامت خارج از نظام سلامت و به تعبیری خارج از حوزه درمان است .

وی افزود : امروز با مباحث مختلفی مانند بحث تغذیه ، بحث فقر ، سبک زندگی ،  آسیب های محیط کار و دیگر موضوعات مواجه هستیم که همه اینها امری اجتماعی و موثربر حوزه سلامت  هستند . به همین منظور باید مفهوم اجتماعی شدن  حوزه سلامت بیشتر مورد تاکید رسانه های این حوزه  قرار گیرد.

وی تصریح کرد: برخی از بیماریها با مسایل اجتماعی گره خورده است و بسیاری از حوزه ها وجود دارند که با حوزه سلامت مرتبط هستند که باید با رویکرد اجتماعی  برای آنها نیز چاره جویی کرد.

وزیر رفاه افزود: بسیاری از واقعیت های اجتماعی وجود دارند که باید  برای آنها در جامعه برنامه داشته باشیم . بطور مثال ما برای فقر غذایی با برنامه عمل کردیم . همچنین در زمینه فقر آموزش نیز  ما امسال برنامه های خود را  برای اینکه هیچ کودکی از تحصیل بازنماند معطوف کرده ایم .

ربیعی گفت: امروز بحث پزشکی اجتماعی و جامعه شناسی سلامت دارای اهمیت است . در طرح تحول سلامت هم که از آرزوهای امام راحل و مقام معظم رهبری بود امروز بیش از 7 میلیون نفر از فقرا ،  حاشیه نشینان شهر ها و افراد خاموش جامعه  توانسته اند دفترچه بیمه دریافت کنند . اگر می خواهیم طرح تحول سلامت موفق شود  باید  مسئله اجتماعی شدن سلامت و مسئله فرهنگ و رفتار و تغییر در سبک زندگی و موضوع مهم خود مراقبتی را به عنوان یک مولفه بنیادین در حوزه فرهنگ سلامت  مورد توجه قرار دهیم .

کد خبر 2450723

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha